A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Олександрівський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Хустської міської ради Закарпатської області

Тиждень англійської мови у 2023/2024 н.р.

Дата: 26.04.2024 14:29
Кількість переглядів: 187

     З метою популяризації вивчення англійської мови, розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, естетичного виховання, духовного багатства учнів, у період із 22 по 26 квітня 2024 року в Олександрівському ЗЗСО був проведений Тиждень англійської мови. В рамках тижня було проведено багато різноманітних заходів, які удосконалювали знання, уміння та навички, отримані на уроках англійської мови, розширювали світогляд та ерудицію учнів; розвивали їх творчі здібності, самостійність, естетичні смаки; виховували любов й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формували вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення англійської мови. Протягом тижня були проведені такі заходи:

- у понеділок 22 квітня був проведений захід у 7 класі присвячений відкриттю Тижня англійської мови та знайомство з англомовними країнами: перегляд відео «Велика Британія». А також було проведено свято до Дня Землі “World's Day”, яке щорічно відзначають у всьому світі. Діти підійшли до виконання завдання старанно, творчо та оригінально. Учні школи вивчають англійську мову, тому намагаються спілкуватися між собою, розуміють один одного, заохочують своїх друзів до вивчення мови.

- у вівторок 23 квітня у 4 класі була проведена вікторина “We study English”. А також учні 9 класів працювали над створенням коміксу My Future Profession”. Головною метою проведення цього заходу є підвищення мотивації серед учнів до вивчення іноземної мови в школі, розширити знання учнів про культуру країни, мова якої вивчається, формувати лінгвокраїнознавчу компетенцію школярів. Крім того, комікси полегшують розуміння навіть дуже складних тем, розвивають логіку та творче мислення дітей. Візуалізація (більшу частину інформації людина сприймає очима: навіть якщо дитина відволіклася чи замислилася, то зможе зрозуміти суть теми, поглянувши на зображення).

- у середу 24 квітня для учнів 8 класу було проведено урок, віртуальну подорож до Великої Британії “Welcome to Great Britain!” Переглядали відео «Історія Великої Британії». А також було проведено роботу з картами. Під час перегляду відео діти дізналися багато цікавого про історію Великої Британії. Учні захопилися ігровою програмою. За допомогою ігор діти вдосконалювали навички читання, аудіювання та говоріння, розвивали логічне мислення, пам’ять та увагу.

- у четвер 25 квітня у 5 класі учні мали можливість провести віртуальну подорож до Лондону. А також учні 11 класу провели Вечір в англійському кафе “English café “Veni, vidi, vici!”

- у п’ятницю 26 квітня відбувся Клуб веселих і кмітливих. Де учні долучилися до створення оповідання за допомогою on-line ігри на платформі British Council. А також було підбито підсумок проведення тижня англійської мови.

  Вчителі англійської мови дозволили активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, придбати нові й вдосконалювати вже набуті навички самостійної роботи. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, які сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення іноземних мов.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора